Voorzichtig rijd ik de parkeerplaats op; met het nette nieuwe fietspad dat voor Waanders langs loopt, zijn er ook nieuwe obstakels op de weg aangebracht. Dat zorgt er tenminste voor dat de parkeerplaats geen hogesnelheidssluiproute meer is, vertelt eigenaar Henk even later, zichtbaar blij dat de werkzaamheden achter de rug zijn. Hij trekt het aan; bouwprojecten vormen de rode draad in zijn leven. Maar wat is ’ie trots als zo’n verbouwing dan weer geslaagd is! Ook nu de serre bijna klaar is, wijst ’ie me zichtbaar opgelucht op de voormalige buitenmuren die keurig geschilderd zijn, op de vloer die nog even moet drogen, op de glazen wanden als afscheiding van de nieuwe ingang… In de linkerzijde van de serre is de originele buitenmuur met ramen blijven staan, zodat er een gedeelte van het restaurant afgescheiden is voor zakelijke ontmoetingen. Daar is over nagedacht!
Ik bestel een lunch. Via de nieuwsbrief is er naar suggesties gevraagd voor de nieuwe menukaart. Dat heeft enkele tips opgeleverd voor wat er niet van de huidige menukaart af mag; behalve de verwachte schnitzel en bal gehakt ook het stoofpotje, de saté en de huisgemaakte cake. Mag ik de Mosterdsoep en de Trio gerookte vis eraan toevoegen?! Mmmm! Terwijl ik ’t me goed laat smaken, zie ik hoe Henk af en toe geïnteresseerde klanten de nieuwe serre laat zien; kijk hier, kijk daar… Het wordt ook zo móói! Tegelijkertijd zie ik hoe buiten de rood-witte bakens en gele borden door medewerkers van de gemeente opgeladen worden. De weg is weer vrij…

Nanny Schutte | Keihart | www.keihart.nl